ALBÜME ERİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ (iTunes)
ALBÜME ERİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ (Spotify)
ALBÜME ERİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ (Türk Telekom Müzik)
ALBÜME ERİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ (Deezer)
ALBÜME ERİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ (Amazon)
ALBÜME ERİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ (7 Digital)
ALBÜME ERİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ (YouTube Music)
Albüm hakkındaki detaylar aşağıdadır.
ALBÜMÜN ADI : TEBDİL-İ MEKAN
YAPIMCI : SAFA YEPREM
DİJİTAL DAĞITIM : bU MÜZİK ATÖLYESİ
GİTAR : SAFA YEPREM
KULLANILAN ENSTRÜMAN : MANUEL CONTRERAS – 1986
STÜDYO : BAHÇEKAT SES KAYIT & PRODÜKSİYON
TONMAISTER, SOUND EDITING,
MiX ve MASTERING : ARAS TÜYSÜZ, SERKAN AYMAN
KAPAK FOTOGRAFI : GÜLNUR SAYAR
KAPAK TASARIMI : ÇiĞDEM YAVUZARSLAN İLİ
ESER ADI
1-Tebdil-i Mekan
2-Gece
3-Türk Kahvesi
4-Yağmur
5-Umut
6-500 Tepe’nin Çakılları
7-Fransız Kilimi
8-Colombianas
9-Rondena
Safa Yeprem, albüm yer verdiği parçalarını aşağıdaki ifadelerle tanıtıyor.
Bütün kalbimle inanıyorum ki güzellikler, paylaşılarak büyüyor. Aynı “Sevgi” gibi… Allah’a şükürler olsun ki, bu albümle, bir gitarist olarak hayatım boyunca bana nasip edilen “güzellikleri” sizlerle paylaşma imkanı buldum. Parçaların ortaya çıkışında üzerimde etkisi olan herkese ve bu albümün ortaya çıkışında emeği geçen bütün dostlara tek tek teşekkürlerimi bir borç bilirim.
Umarım ki bu çalışmalar, hayatımdaki en özel anlarda nasıl yüreğimden gelen seslerin bir yansıması olduysa, dinlediğinizde sizlerin de yüreğine dokunur ve beni daha iyi anlarsınız…
Netîcide; beğenende sağolsun, beğenmeyende…
Sevgilerimle
SAFA YEPREM
Tebdîl-i Mekân isimli parçayı 2012 yılı sonunda resmi görev yerimdeki değişiklik üzerine yazdım. Zamanı geldiğinde tebdil-i mekânda ferahlık vardır değil mi?…
Gece, 1994-2005 yılları arasında yazdığım altı küçük parçanın birleşiminden oluşan bir çalışma. İlk üç bölümünün isimleri “Sokak Lambası”, “Kaçış” ve “Beyoğlu’nun Arka Sokakları” idi. Ancak daha sonra bunlara eklediğim 3 yeni bölüm ile bu parçanın tamamını konserlerimde Flamenko’daki “Farruca” formu çerçevesini kullanarak seslendirmeye başladım. Bu albümde de sizlerle, bu şekliyle paylaşıyorum.
Türk Kahvesi, 1998 yılında dört gitar için yazdığım bir parçanın tek gitara sıkıştırılmış halidir. Türk kahvesini oldum olası çok sevmişimdir. Bu parça; evimde, sade bir türk kahvesi içtikten sonra yaptığım gitar çalışmasında ortaya çıktı. O nedenle parçaya “Türk Kahvesi” adını verdim. Konserlerde dört gitaristin bir araya gelmesi oldukça zor olduğu için solo olarak çalmam nedeniyle bu parçayı tek gitar yorumuyla seslendirerek sizlerle paylaştım.
Yağmur, isimli parçam bir cenaze tasviridir aslında… Toprağa verilen bir kişinin, defin işlemi esnasında yakınları tarafından dualarla ve zihinlerinden geçen güzel hatıralarla yâd edilmesi, bu esnada yağan yağmur ve yağmurun dinmesiyle diğerleri için devam eden hayatı anlatmaya çalıştığım bir çalışma… Her bir bitiş, bir başka başlangıcı getiriyor…
Umut, ortaya çıkış şekli itibariyle, gitar ve piyano için yazdığım bir parça. Ancak bu albümde sizlerle tek gitarlı yorumunu paylaşıyorum. Zaman zaman hayatımızda üst üste gelen tersliklerin – aksiliklerin sonucu karamsarlığa kapılabiliyoruz. Hatta böyle durumlarda insanın aklına “Acaba dünyada iyi – güzel olan hiçbir şey kalmadı mı?” , “Ümit var mı?” gibi sorular gelebiliyor. Sahip olduğumuz güzelliklerin farkına varabildiğimizde, her zaman umudun olduğunu anlayabiliriz aslında. Allah’tan ümit kesilir mi?
İşte 2007 yılında bu parçayı, yukarıda bahsettiğim tipte bir karamsarlığa düşmek üzere olduğum bir dönemde yazdım… (Neyse ki fazla uzun sürmedi…)
500 Tepe’nin Çakılları isimli çalışmayı 1999 yılında askerlik görevimi yerine getirdiğim birlikte yazdım. Bu çalışmayı, gece – gündüz demeden, başta tabii ki “eğitim” olmak üzere her çeşit amaç için tırmandığımız
500 Tepe’ye ithaf ediyorum. Zaman geçtikten sonra, yaşanılan bütün zorluklar, insanın zihninde sadece acı-tatlı birer “hatıra” olarak kalıyor.
Fransız Kilimi, 1998 yılında yazdığım bir çalışma. Fransız Kilimi; fikir olarak, toplumsal manada yaşadığımız kültürel yozlaşmayı vurgulamak istediğim bir parça oldu. Bazen ne kadar “yabancı” olursa olsun birileri karşınıza çıkıp, sizin ve sizde olduğunu düşünerek övündüğünüz bazı değerleri, size adeta öğretircesine hatırlatabiliyor… Teşbihte kusur olmaz; bir Fransız, size kilim dokumayı öğretebilir mi? Öyle bir an geliyor ki, dokumayı tamamen unuttuğunuzu görüyorsunuz onun hareketlerinde…
Colombianas, Güney Amerika kökenli Flamenko formlarından biridir. Bu parça, bu form çerçevesinde geleneksel yapıdan daha farklı bir modal-makamsal doku kullanarak yazdığım bir çalışma.
Rondena, Flamenko’daki serbest – usulsüz çalınan formlardan biridir. Flamenko dünyasına 20.yy başlarında Ramon Montoya tarafından kazandırılmış bir form olarak bilinir. Bu çalışmayı, Rondena formu çerçevesinde kalarak 1996 yılında yazdım. O dönemde İstanbul Flamenko Topluluğu ile birlikte seslendirdiğimiz bu parçanın tek gitar yorumunu sizlerle paylaşıyorum.